Виїзне заняття з Технології виробництва продукції козівництва на підприємстві “Zinka”

Нещодавно студенти біолого-технологічного факультету провели виїзне заняття з Технології виробництва продукції козівництва на підприємстві “Zinka”, що на Київщині. У цьому господарстві на сьогодні налічується 2700 кіз французької селекції. Серед технологів-консультантів працює француз. Підприємство регулярно бере участь у виставках козоводів у Франції і вже добре відоме за кордоном. Завідувач фермою ознайомив студентів з технологією утримання, годівлі, розведення тварин та переробкою молочної продукції. Студенти мали змогу застосувати свої теоретичні знання на практиці. Також студенти продегустували продукцію власного виробництва господарства “Zinka”: молоко, кефір, йогурти та різні види сирів.

В той же день була проведена виїзна ознайомча лекція на “Велесовій фермі”, яка розташована у яру селища Красляни, поруч міста Прилуки та спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби. Це господарство є унікальним в галузі скотарства на теренах України – займається виробництвом органічної продукції тваринництва. Студенти були ознайомлені з основними технологічними умовами виробництва та первинної переробки молока. Власник ферми Михайло Травецький розповів, що головним завданням майбутнього розвитку господарства є створення селекційного центру по відродженню зникаючих вітчизняних порід худоби та організація осередку українських порід для подальшого розвитку нашого рідного, українського.

Виїзне заняття слугуватиме гарним досвідом у навчанні студентів не лише як майбутніх спеціалістів, але і майбутніх бізнесменів аграрної галузі.