Відкриті змагання з аджиліті «Суми-спротив» та відбіркові на AWC FCI 2023 змагання «Кубок СНАУ» рангу CACAg.

П’ять років поспіль, починаючі з 2016 року, наш факультет спільно з Сумським обласним центром собаківництва КСУ та сумською командою «Адреналін» проводили на центральному стадіоні нашого університету Національні змагання з кінологічного виду спорту аджиліті «Кубок СНАУ» рангу САСАg. Змагання, які завжди мали рейтинг кваліфікаційних відбіркових на Чемпіонат світу з аджиліті Міжнародної кінологічної федерації (FCI). Цього року, враховуючі те, що наше місто знаходиться в прикордонній зоні, ми вирішили не ризикувати і провести наші змагання в м. Київ у єдиному в країні критому манежі з аджиліті «Run for It».

Одже 6-7 травня 2023 року в нашій столиці відбулися Відкриті змагання з аджиліті «Суми-спротив» та відбіркові на AWC FCI 2023 змагання «Кубок СНАУ» рангу CACAg. І хоч ми проводили змагання не в своєму рідному місті, вважаємо, що нам хоч трошки вдалося передати атмосферу рідних Сум та нашого університету. Взагалі у змаганнях взяли участь як досвідченні спортсмени зі своїми чотирилапими напарниками, так і новачки. Всього за два дні було 350 забігів, виступали 97 спортивних пар у різних категоріях. На наш «Кубок СНАУ» приїхали спортсмени з Харкова, Одеси, Дніпра, Львова, Чернігова, Черкас, Хмельницького, Вінниці, Кривого Рогу. Ну і звичайно було багато києвлян та наші сумські аджилісти.

До речі, наші сумські спортсмени неодноразово підіймалися на п’єдестал пошани. Дуже приємно, що тренери сумської команди «Адреналін» Божко Наталія та Співак Олена є випускниками нашого факультету за ОП «Кінологія». Також вже починає свою професійну кар’єру і як спортсмен, і як інструктор, а також дуже допомагала в організації змагань студентка нашого факультету Узька Олександра.

Хочемо подякувати аджилістам з інших міст, які допомагали нам у проведенні цього видовищного заходу, а також господарям Аджиліті-HALL «Run for It» за комфортні умови для змагань.

Безмежно вдячні нашим захисникам, нашим ЗСУ за можливість зібратися у колі друзів, поспілкуватися з однодумцями, відчути, що ми можемо жити вільно і мріяти, «відімкнутися» від цієї жахливої реальності та хоч трошки зцілити свою психіку.

Сподіваємось, що в наступному році ми будемо зустрічати спортсменів-кінологів та їх чотирилапих напарників у рідному місті і у нашому університеті!!!