Методична робота кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва та кінології за період 2021 – 2025 рр.
1. Інноваційні технології виробництва продукції тваринництва. Конспект лекцій для студентів 1 курсу освітнього ступеню «Магістр» за ОП: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»; «Технологія виробництва молока та яловичини»; «Кінологія» спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва /укл. Левченко І.В., Павленко Ю.М. – Суми, 2021. – 63 с.
2. Технологія виробництва молока та яловичини.Курс лекцій для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «бакалавр»/укл. Ладика В.І., Павленко Ю.М., Ладика Л.М. –Суми, 2021. – 83 с.
3. Конярство. Конспект лекцій для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчанняосвітнього ступеня «бакалавр»/укл. Остапенко В.І. – Суми, 2022. – 70 с.
4. Конярство. Методичні вказівки до ЛПЗ для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчанняосвітнього ступеня «бакалавр»/укл. Остапенко В.І. – Суми, 2022. – 72 с.
5. Технологія виробництва продукції бджільництва. Частина 1. Біологія бджіл. Методичні вказівки щодо проведення практичних занять для студентів 1, 2 курсів напряму підготовки 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної форми навчання освітній рівень «бакалавр»/укл. Остапенко В.І. – Суми, 2022. – 45 с.
6. Племінні ресурси, селекція та відтворення собак. Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи студентами денної і заочної форми навчання згідно освітньої програми «Кінологія» освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр» зі спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва/укл. Була Л.В. – Суми, 2022. – 28 с.
7. Інновації в молочному скотарстві. Методичні вказівки до самостійної роботи для студентів 1м курсу спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної форми навчання освітнього ступеню «магістр»/укл. Павленко Ю.М. – Суми, 2023. – 83 с.
8. Технологія виробництва продукції бджільництва. Частина 2. Утримання та розведення бджіл. Методичні вказівки щодо проведення практичних занять для студентів 3 курсу спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної та заочної форм навчанняосвітнього ступеню «бакалавр»/укл. Остапенко В.І. – Суми, 2023. – 49 с.
9. Спеціалізоване м‘ясне скотарство. Конспект лекцій для студентів 1 курсу освітнього ступеню «Магістр» спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва /укл. Бондарчук Л.В. – Суми, 2023. – 60 с.
10. Безпека життєдіяльності. Конспект лекцій для студентів 1 курсу за спеціальностями: 208 «Агроінженерія», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»/укл. Левченко І.В. – Суми, 2023. – 78 с.
11. Технологія вирощування ремонтного молодняку сільськогосподарських тварин. Методичні вказівки для студентів 4 курсу освітнього ступеню «Бакалавр» за ОП: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» спеціальність 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва/укл. Левченко І.В. – Суми, 2023. – 44с.
12. Інновації у м‘ясному скотарстві. Конспект лекцій для студентів 1 м курсу освітнього ступіню Магістр ОП –«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за спеціальністю 204 –«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»/укл. Бондарчук Л.В. – Суми, 2023. – 90 с.
13. Біологія, утримання, годівля та профілактика захворювань собак. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальної та самостійної роботидля студентів денної і заочної форми навчаннязгідно освітньої програми «Кінологія» освітній рівень «Магістр» зі спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва/укл. Була Л.В. – Суми, 2023. – 20 с.
14. Технологія виробництва продукції вівчарства та козівництва. Конспект лекцій для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчанняосвітнього ступеня «бакалавр»/укл. Ладика Л.М. – Суми, 2023. – 58 с.
15. Інноваційні технології виробництва продукції тваринництва. Частина 1. Скотарство. Методичні вказівки до ЛПЗ для студентів 1 курсу освітнього ступеню «Магістр» за ОП: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» спеціальність: 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, денна та заочна форма навчання/укл. Левченко І.В. – Суми, 2023. – 47 с.
16. Технологія виробництва продукції птахівництва. Конспект лекцій. Частина 1 для студентів 3 курсу спеціальність 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «бакалавр»/укл. Шкурко М.І. – Суми, 2023. – 62 с.
17. Біологія, утримання, годівля та профілактика захворювань собак. Методичні вказівки до лабораторно-практичних занять для студентів денної і заочної форми навчання згідно освітньої програми «Кінологія» освітній рівень «Магістр»зі спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва/укл. Була Л.В. – Суми, 2024. – 86 с.
18. Світове сільське господарство. Конспект лекцій для студентів 2 курсу освітнього ступеню «Магістр» за ОП: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»спеціальність 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, денна та заочна форма навчання/укл. Левченко І.В. – Суми, 2024. – 81 с.
19. Технологія виробництва молока та яловичини. Методичні вказівки щодо самостійної роботи для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю: 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»/укл. Павленко Ю.М. – Суми, 2024. – 60 с.
20. Інновації в молочному та м‘ясному скотарстві. Методичні вказівки щодо проведення лабораторно-практичних занять для студентів 1м курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» »/укл. Павленко Ю.М. – Суми, 2024. – 97 с.
21. Дослідницька практика. Програма та методичні рекомендації щодо оформлення звітної документації/ За ред. Була Л.В. Суми, 2025. 30 с.
22. Біобезпека у тваринництві. Методичні вказівки до лабораторно-практичних занять для студентів 4 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»/укл. Ладика Л.М. – Суми, 2025. – 28 с.
23. Безпека життєдіяльності та охорона праці. Методичні вказівки для проведення самостійної роботи для студентів усіх спеціальностей денної та заочної форм навчання/укл. Левченко І.В. – Суми, 2025. – 19 с.
24. Технологія виробництва продукції птахівництва. Конспект лекцій. Частина 2 для студентів 3 курсу спеціальність 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», денної і заочної форм навчання освітнього ступеня «бакалавр»/укл. Шкурко М.І. – Суми, 2025. – 58 с.
25. Технологія виробництва продукції бджільництва. Частина 1. Біологія бджіл. Методичні вказівки щодо проведення практичних занять для студентів 2 курсу напряму підготовки 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної форми навчання освітній рівень «бакалавр»/укл. Чех О.В. – Суми, 2025. – 45 с.
26. Клубна діяльність та маркетинг у кінології. Конспект лекцій для студентів 2 курсу ОС магістр, спеціальності 204 – Технологія виробництв і переробки продукції тваринництва, освітньої програми «Кінологія» денної та заочної форм навчання/укл. Була Л.В. – Суми, 2025. – 80 с.
27. Теорія дресури та спеціальне собаківництво. Методичні вказівки до лабораторно-практичних занять та самостійної роботи для студентів денної і заочної форми навчання згідно освітньої програми «Кінологія» (освітній рівень «Магістр») зі спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва/укл. Була Л.В. – Суми. 2025. – 78 с.
28. Клубна діяльність та маркетинг у кінології.Методичні рекомендації для лабораторних занять та самостійної роботи для студентів 2 курсу СВО магістр, спеціальності 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, освітньої програми «Кінологія»денної та заочної форм навчання/укл. Єгорченкова С.В. – Суми, 2025. – 26 с.
29. Племінні ресурси, селекція та відтворення собак. Методичні вказівки до лабораторно-практичних занять для студентів денної і заочної форми навчання згідно освітньої програми «Кінологія» (освітній рівень «Магістр») зі спеціальності Н2 Тваринництво/укл. Була Л.В. – Суми. 2025.
