Гостьова лекція Galia Zamaratskaia на тему “Біохімія м’яса”

8.10.2025 відбулася лекція Galia Zamaratskaiaдоцента  харчових наук / фахівець зі співпраці у сфері якості харчових продуктів на тему «Біохімія м’яса» для здобувачів спеціальності Н2 «Тваринництво » ОС бакалавр, магістр та докор філософії Презентація та доповідь були про хімічний склад та процеси, що відбуваються в м’язовій тканині тварин, яка є основним компонентом м’яса. Також шведським науковцем надався цікавий матеріал про білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, ферменти, а також зміни, які відбуваються в цих речовинах під час зберігання, обробки та приготування м’яса, що впливає на його харчову цінність та органолептичні властивості, що викликав зацікавленість та інтерес у аудиторії